Dusek Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Witam ! Chce dokupic 2 kiryski pstre do mojego akwa.W zwiazku z tym chcialbym je jakos odkazic przed wpuszczeniem do zbiornika aby czasami nie zarazily innych. Tak wiec jak je przygotowac? Z gory dzieki za odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shem Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Odkazić to można widelec, zwierzęta przechodzą kwarantanny, np 2tygodnie w innym akwa zanim pójdą do akwa docelowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grz3chu Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 tylko kwarantana Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted May 4, 2010 Share Posted May 4, 2010 Kwarantanna- tylko jedno wyjście. A po drugie kiryski to ryby stadne, chyba że masz juz w akwa conajmniej 3 szt., to 2 sztuki to spoko. 8-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted May 4, 2010 Share Posted May 4, 2010 Kiedyś ,gdy trzymałem dużo ryb ,a zwłaszcza tych żyworodnych,to zawsze gdy przyniosłem do domu jakąś nową rybcie ,dawałem ją do osobnego pojemnika,a w moim przypadku był to słoik który luźno sobie pływał w akwarium.Do tego słoika wlewałem wodę ,tak aby nie zatonął,dawałem 10 kropli mycopuru,oczywiście podłączyłem też natlenianie i do tego dodawałem dakż e ową nowo zakupioną rybcię.W tym roztworze tak sobie pływała około jadnej godziny.Po takiej kuracji rybcię wpuszczałem do akwarium ogólnego. Pamiętam,że zawsze miałem problem z nowo zakupionymi rybami,ale kiedy zacząłem tak postępować,problem mój ustąpił,a już na pewno jego zminimalizowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts