Lujski Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 WItam - mam akwarium 112l 80x35 dno, swietlowki 2x18 - daylight - i mam pytanie - jakie rosliny beda chociaz "sprawnie" rosly w takich warunkach ??? - rozne bacopy beda rosly ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gofer Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 CO2 ? Nawozy ? Parametry wody? Światło choć go mało to nie wszystko. Odblaśniki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lujski Posted April 29, 2010 Author Share Posted April 29, 2010 swiatlo jakies 10 h dziennie - nawozow brak, co2 skoro takie oswietlenie zbedne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Mam Moczarkę, Cryptocoryna B. Enchidorus V. Gałęzatka, Rużdżyca rutewkowata, tatarak. Mam takie samo oświetlenie i nie mam CO2. Już chyba z 3 miesiące pięknie rosną, nawet za bardzo. Stosuje nawozy: Sera Florena i AquaPlant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zabiszna Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Ja mam nurzańca, żabienice, kryptokoryny, anubias, to samo oświetlenie, jak dotąd stały w miejscu roślinki, zakupiłam co2 w płynie Easy Carbo i Sera Florena i o dziwo wytrzeliły :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Poniżej masz link w którym są roślinki nie wymagające jakiś nadzwyczajnych warunków w akwarium. viewtopic.php?f=5&t=9355 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts