Karel13 Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Witam! Czy obsada do 25l mogłaby tak wyglądac: -4-5x otosek - zamierzone -5x danio margaritatus (pot. microrasbora galaxy) - już mam -1x bojownik syjamski - już mam ? Bojownik spokojnie współżyje z resztą obsady. Nikogo nie zaczepia. Czy mógłbym dorzucic te 4-5 otosków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Nie. Raczej powinieneś się zdecydować albo na samotnego bojka, albo na stadko galaxy. 25l to słoik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Otoski wymagają większego akwarium. Galaxy moim zdaniem tak samo - to że są małe nie jest równoznaczne z tym że się nadają do 25l Poza tym akwarium tej wielkości, jak chodzi o ryby - powinno być jednogatunkowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karel13 Posted April 28, 2010 Author Share Posted April 28, 2010 Moim zdaniem, jeśli bojownik spokojnie współgra z galaxy to spokojnie mogę je trzymac razem. Gdyby jednak było inaczej, oddałbym bojownika. Galaxy jak najbardziej nadają się do 25 litrów. Rybki, które uważają, że mają za mało miejsca - próbują ,,wypłynąc" z akwarium, a galaxy tego nie robiły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Rybki, które uważają, że mają za mało miejsca - próbują ,,wypłynąc" z akwarium, a galaxy tego nie robiły. Genialne. Znasz to z autopsji, czy może podasz inne źródło tej "wiedzy"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 To, że rybka jest mała, nie znaczy to, że można ją trzymać w małym akwarium Zostaw sobie tylko samca bojka- ta rybka może być w takim akwarium, a otoski (super, że pomyślałeś o stadku, ale dla nich to akwarium jest za małe.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pypawel Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Bojownik plus krewetki red cherry i starczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Galaxy jest stosunkowo nową rybką trzymaną w akwarium. Uważam że minimalny litraż to 50l. Moje razbory tez czasem.. eee... próbują wypłynąć z akwarium a chyba na 15 sztuk, 112l nie jest za małe? Zostaw bojka i kup krewetki. Są naprawdę urocze jak łażą po akwarium i przebierają tymi swoimi nóżkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 25l czyli możesz mieć: bojka lub 3 samce gupika i 10 red cherry lub np.jakieś ślimaczki i endlerki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts