Jump to content

Pokarm w tabletkach

Lukas
 Share

Recommended Posts

ja używam z tropicala "VITABIN" i jest bardzo dobra jedzą ją ryby denne i molinezje, neonki i gupiki:P

pokarm ten jest dla wszystkich rybek, nie tylko dla "glonojadów" czy rybek przydennych. Można również dostać pokarmy które są wyszczególnione dla danych gatunków. Dla glonojadów są to tabletki roślinne, natomiast dla ryb przydennych tabletki zawierające specjalne kompozycje pokarmowe.

Jeżeli tabletka za bardzo brudzi wodę, tzn że pokarm jest rozrywany ale nie zjadany. Spróbuj przełamać tabletkę na pół bądź nawet na 4 części i dawać rybkom mniejsze porcje. Powinno pomóc.

Guest ciosana83

ja moim rybkom daje tabletki z tetry ,myślałam że to tylko dla glonusia a wszystkie rybki za tym pływają . tabletki mi nie zabarwiają wody (tylko jabłko :cry: )

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Guest pawelhodowca

Ja kupiłem tabletki VITABION (Tropical) pokarm roślinny, ale jeden glonojad (zbrojnik niebieski) je a drugi nie chce. Nie je ze zbytnim apetytem też kirys spiżowy. Ja nie mam problemu bo jak glonki i kirys nie zjedzą to gurami i molinezje zjedzą go ze szczególnym apetytem i inne ryby też.

;)

może kolega kupił tabletki które przylepia się na szybę maja wielkośc około 5 zł te mącą wodę bo te dla glonków lub kirysków tak zwane wafersy nie mącą przylepne na szybę mącą wodę bo są to zmielone drobno płatki i sprasowane

ja polecam Vitabin. A jak wam rybki się rzucają na tabletki,a wy chcecie nakarmić glonki, to robicie tak: rzucacie tabletkę w rejon żerowania glonojadów, gdzieś koło ich kryjówki, a chwilę później wrzućcie trochę płatków - ryby się nimi zainteresują i zostawią tabletkę glonojadowi :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...