alsator Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Witajcie ponownie Ostatnio do swojego akwarium ( nowego - ma 3 tyg) kupiłam kamień. chciałam również muszle, ale w końcu zrezygnowałam. Mam mnóstwo muszelek małych i dużych z nad morza i i jezior. Moje pytanie jest następujące: czy gdybym wygotowała te muszle mogłabym ich użyć w swoim akwarium czy mam sobie to wybić z główki ? Proszę Was o zdanie na ten temat. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Musze zatwardzają wodę więc lepiej nie dawać muszli...Pozatym muszle nad morzem wyglądają fajnie na piasku ale w akwarium wyglądają sztucznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Tak szczerze ... to fajnie to nie wygląda. Jeżeli byś miala Tanganikę, to tam możesz dać muszli do woli (ale muszle winniczek - oczywiście) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rash88 Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Muszle nie wyglądają naturalnie i zatwardzają wodę bo maja dużo wapnia. Dużo ładniejsza ozdoba są korzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
alsator Posted April 22, 2010 Author Share Posted April 22, 2010 dziękuję Wam bardzo pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts