belveder Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 witam, proszę o pomoc w rozpoznaniu choroby oraz pomoc w doborze lekarstwa. dzisiaj rano zauważyłem na łuskach dwóch czarnych molinezji (w sumie 3 molinezje, 5 neonów oraz 3 gupiki) białe plamki (lub nalot) na grzbiecie i brzuchu. dodatkowo oczy (u każdej rybki jedno) jest tak jakby spuchnięte i otoczone białym nalotem. w tej chwili rybki nie zachowują sie inaczej od innych, ale są momenty że jedna z nich siedzi przy dnie a druga przy grzałce. na marginesie dodam że wczoraj dolałem tropical BACTOSAN oraz AQUAFLORIN. dodam że inne rybki zachowują się normalnie i nie widać na nich żadnych zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 Podnieś temperaturę o 2 stopnie i dodaj soli kuchennej ale nie jodowanej powinno pomóc sam kiedyś miałem tak ok 50 molinezji wiec się trochę znam na tch rybkach Ale by się przydało dodać jakie masz akwarium i jakie parametry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts