krist81 Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Witam chciałem wam przedstawić moje akwarium po restarcie Powstało ono 16-04-2010 Akwarium Wymiary 120x40x50 Oświetlenie 3x30W. + 2x 11W energooszczędne Świetlówki 1x aqua glo, 1x power glo i jedna zwykła Filtracja Tetra tec EX 700 ,AquaEl Unifilter 1000 Ogrzewanie Tetra HT 150W Podłożę gres bazaltowy Chemia dla roślin Planta Gainer PRO Hydro Minera, PLANTA GAINER FERRO oraz PLANTA GARNIER PRO MACRO Obsada Skalar x5 Bocja wspaniała x4 Glonojad Gibiceps x1 Kirysek x4 Rozbora klinowa x6 Neon Inessa x4 planowane jeszcze dokupienie ok 20 sztuk Roślinność Żabienica szerokolistna x2 Anubias x2 Cryptooryna spiralis x1 Gałęzatka x1 W aqwa na pierwszych zdjęciach jest jeszcze mętna woda ale to wynik chemii dla roślin dziś tj 20-04-2010 zarybiłem aqwa, nie czekałem długo ponieważ ok 200l wody odzyskałem z poprzedniego akwarium. Wieczorem postaram się wstawić zdjęcia z rybkami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Ładnie wygląda tylko czekać aż woda się wyklaruje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Bocje to ryby wybitnie stadne, nie powinno się hodować pojedynczych sztuk. Do tego nie jestem pewien jak będą czuły się kiryski i bocje na bazalcie, ale może będzie ok W aqwa na pierwszych zdjęciach jest jeszcze mętna woda ale to wynik chemii dla roślin dziś tj 20-04-2010 zarybiłem aqwa, nie czekałem długo ponieważ ok 200l wody odzyskałem z poprzedniego akwarium. Pierwotniaki, nie chemia. Wodę z dojrzałego baniaka mieszałeś z odstaną [min 24h]? Wkłady filtrów pochodziły z dojrzałego akwarium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krist81 Posted April 20, 2010 Author Share Posted April 20, 2010 sorki za pomyłkę bocje są 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krist81 Posted April 20, 2010 Author Share Posted April 20, 2010 Pierwotniaki, nie chemia. Wodę z dojrzałego baniaka mieszałeś z odstaną [min 24h]? Wkłady filtrów pochodziły z dojrzałego akwarium? Wkład z filtra nie ruszany od jakiś 2 miesięcy woda odstane 7 dni może dodatkowo być mętna bo jako podkład do roślin dodałem kulki gliniano torfowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Poczekamy aż wszystkie roślinki ruszą,woda się wyklaruje. Co mi się ni podoba,to ten tragicznie wyglądający anubias,zrób coś z nim bo jest troszkę nie ciekawy.Cryptocorynę ja bym posadził z jednaj strony,a nie takie rozsady pojedyncze.Korzeń obsadź jakimś mchem,mamy ich troszeczkę do wyboru. Jeszcze mile widziana różnorodność roślin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krist81 Posted April 21, 2010 Author Share Posted April 21, 2010 zarybione a w piątek będą nowe roślinki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 To tło do zmiany np. na czarne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trot Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 tło - feeeee rośliny coś łyse ale ciekawe czemu - światło ok, nawozy są - może przy tym tle im się źle rośnie zamiast planowanych neonek powiększ ławice razborek - bo sześć sztuk to tak nie bardzo a i jeszcze - filtr trochę słaby jak na ten litraż Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krist81 Posted April 21, 2010 Author Share Posted April 21, 2010 a i jeszcze - filtr trochę słaby jak na ten litraż Za mało wg mnie to w sam raz na ten litraż Jutro przybędzie parę nowych roślinek a oto aqwa na dzień dzisiejszy, a co do tła właśnie robię tło z styropianu, a tu już aqwa bez zmętnionej wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts