spongebob Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Mam bojownika syjamskiego i zbrojnika niebieskiego (młody - ok. 3, 5cm). Ostatnio zauważyłam, ze bojownik ma postrzępioną płetwę ogonową. Na pewno nie doszło do tego w skutek walki, gdyż glonojady i bojowniki są dla siebie neutralne. Najpewniej jest to problem zdrowotny... Czy ktoś z was spotkał się z taką przypadłością? czego jest to skutek? Bojownik karmiony jest pokarmem tropical, BETTA akwarium wymiary: 24x13x20 pompka i filtr: AQUAEL 250l/h Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Więcej danych i zdjęcie Skoro to problem zdrowotny to wypisz wszystko co jest tu uwzględnione: viewtopic.php?f=6&t=14640 Jakie to akwarium? W akwa pływa tylko jeden bojek i jeden glonojad [jaki?] ? Istnieje coś takiego jak martwica płetw, ale nie chce nic stwierdzać bez zdjęcia i dokładniejszego opisu Link to comment Share on other sites More sharing options...
spongebob Posted April 30, 2010 Author Share Posted April 30, 2010 Tak, poczytałam trochę i to jest martwica. Gratuluję trafnej diagnozy Ograniczyłam oświetlenie i podmianę wody. Na szczęście bojownik był w pierwszym stadium i zauważyłam, że choroba już nie postepuje a płetwa zaczyna odrastać. Alarm odwołany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts