Rafskix Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Witam wszystkich,jestem tu nowy i po latach wracam do dawnego hobby.Kupiłem akwarium 126l i mam zamiar kupić takie rybki: Pielęgniczka Ramireza x2 Neonka czerwona x15 Kirysek Panda x6 Otosek x6 I tu mam pytania: Czy rybek pływających na dole nie będzie za dużo? W razie gdyby tak to z których zrezygnować?Które lepiej spełnią funkcje oczyszczania akwarium? Jakie parametry wody będą odpowiednie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Na pewno ph poniżej 7, a co za tym idzie niższe Gh i kH. Obsada jest bardzo dobra. Otoski nie pływają po dnie, bardziej po szybach i korzeniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKAWA Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Masz dobrą obsadę, możesz zwiększyć neonki czerwone do 20szt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafskix Posted April 19, 2010 Author Share Posted April 19, 2010 Dziękuję za rady Po zakupie zobaczę jak rybki się będą prezentować i w razie gdyby było za pusto dokupię 5 neonek więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts