goryle2 Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Jakie podłoże użyć aby rośliny wzrastały zdrowo? Mam głównie roślinki cieniolubne ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKAWA Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Zależy ile kasy chcesz na to przekazać najtaniej wyjdzie zwykła ziemia doniczkowa (bez nawozów)- trzeba ją dobrze przykryć żwirkiem a pod ścianami dać sam żwirek żeby nie wychodziła droższa wersja to różnego rodzaju podłoża akwarystyczne większość może być bez przykrycia żwirkiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
goryle2 Posted April 16, 2010 Author Share Posted April 16, 2010 Ziemię wykopać z ogrodu czy kupić? A i jeszcze jakie proporcje ziemi do żwiru? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheDivineConspiracy Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 http://www.holendry.republika.pl/artykuly/podloze.html http://akwarystyka.elblag.pl/index.php? ... &Itemid=90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
goryle2 Posted April 17, 2010 Author Share Posted April 17, 2010 Bardzo mi to pomogło wielkie dzięki... Jeszcze jedno czy odpowiednim podłożem można nadrobić niedobór światła? 60 litrów 1*15 W... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dymek Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Podłożem nie, ono raczej nie świeci Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheDivineConspiracy Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Bardzo mi to pomogło wielkie dzięki... Jeszcze jedno czy odpowiednim podłożem można nadrobić niedobór światła? 60 litrów 1*15 W... Dobre podłoże poprawi kondycję roślin. Na pewno lepiej będą rosły w żyznym podłożu niż w samym żwirku lub piasku przy tym samym oświetleniu. Światło, a podłoże to dwie różne kwestie. Poprawienie jednej z nich (lub obydwu) przyniesie efekty, ale jedno i drugie nie działa w roli zamienników). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts