DRASTIL Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 Witam Mam akwarium 112l profilowane Obsada: 1+1 Pielęgniczka ramireza 10 Neonów innesa 4 otoski 5 Kirysków panda Oświetlenie 4x18w Filtracja Tetra Ex 700 Jakie jeszce ryby moge dodać do tej obsady?? (głownie chodzi mi o ameryke płd) Temperatura wody 24 st C Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
melosmiacz Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 dodaj tylko 1 labeo bicolor i nic nie zmieniaj, zaprezentuj też jakieś foty akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zapaleniec Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 Chciał bym zauważyć iż Labeo są to bardzo agresywne ryby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
melosmiacz Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 sa agresywne ale dla swojego gatunku dlatego trzeba trzymać tylko jednego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 sa agresywne ale dla swojego gatunku dlatego trzeba trzymać tylko jednego No od swojego też ale za mniejszymi rybami to bedzie ganiał Mi tak przynajmie robi za sumatrami. To zależy też od osobnika jaki bedzie w stosunku do innych ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seoo Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 Proponuję: 1+1 Pielęgniczka ramireza 15-25 Neonów innesa 6 otoski 6-8 kirysek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
melosmiacz Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 Jezeli jabeo nie ma jakkolwiek jasnego żwirku ma się gdzie schować ma sporo roślin nie bedzie atakował bo nie bedzie się obiawiał zagrorzenia. Anija: Przeczytaj swojego posta Dostajesz ostrzeżenie za pisownię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRASTIL Posted April 10, 2010 Author Share Posted April 10, 2010 Proponuję: 1+1 Pielęgniczka ramireza 15-25 Neonów innesa 6 otoski 6-8 kirysek tak też chyba zrobie. Melosmiacz nielubie trzymać pojedyńczo rybek a na dodatek Labeo jest agresywny twoje wytłumaczenia że jest on tylko agresywny dla swojego gatunku mi nie wystarczają więc z niego zrezygnuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKAWA Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 Możesz powiększyć swoje stadko jak ktoś zaproponował jeśli chcesz coś innego dodać to rybkami z tego biotopu są: - Żałobniczka(czarna tetra) - Miedzik obrzeżony - Zwinnik jarzeniec - Bystrzyk czerwony - Bystrzyk czarny - Bystrzyk pereza - Barwieniec czarny - Barwieniec czerwony - Bystrzyk różany - Hokejówka amazońska - Zwinnik latarnik - Danio lamparci - Gurami całujący Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 Z tego co wiem to gurami całujący jest od około 200l i wzwyż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 Możesz powiększyć swoje stadko jak ktoś zaproponował jeśli chcesz coś innego dodać to rybkami z tego biotopu są: - Żałobniczka(czarna tetra) - Miedzik obrzeżony - Zwinnik jarzeniec - Bystrzyk czerwony - Bystrzyk czarny - Bystrzyk pereza - Barwieniec czarny - Barwieniec czerwony - Bystrzyk różany - Hokejówka amazońska - Zwinnik latarnik - Danio lamparci - Gurami całujący Przepraszam, że poprawię kolegę...Danio i Gurami to ryby wyłącznie Azjatyckie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRASTIL Posted April 11, 2010 Author Share Posted April 11, 2010 a co powiecie na taką obsade? 1+1 Pielęgniczka ramireza 10 Neonów innesa 6 otoski 5 Kirysków panda i 1+2 mieczyki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts