Jump to content

Proszę o rade w obsadzie nowego akwarium!!

flexi333
 Share

Recommended Posts

Witam :D

Zakupiłam nowe akwarium 150 litrów (90 40 50 ) narazie dojrzewa ale ja już zastanawiam się jak obsadzić moje akwarium :)

Co sądzicie o takiej obsadzie?

- 4 skalary

- 6 mieczyków

- 1 glonojad

Czy będą zyć ze soba w zgodzie?

pozdrawiam

Nie musisz rezygnować z Glonojada, ja mam Glonojada Złotego i stadko Kirysków Albinosów i jest OK. Tylko pamiętaj dla Glonojada koniecznie musisz mieć korzeń w akwarium - celuloza (niezbędne menu każdego Glonojada) ;). Powiedz jeszcze co to za Glonojad, bo jak masz zamiar kupić Zbrojnika Niebieskiego to zamiast niego kup sobie właśnie Złotego bo nie rosną tak duże jak Zbrojniki.

Co do Kirysków, 5 to nie stado :zamieszany: . Możesz mieć 7 sztuk.

Nie musisz rezygnować z Glonojada, ja mam Glonojada Złotego i stadko Kirysków Albinosów i jest OK. Tylko pamiętaj dla Glonojada koniecznie musisz mieć korzeń w akwarium - celuloza (niezbędne menu każdego Glonojada) ;). Powiedz jeszcze co to za Glonojad, bo jak masz zamiar kupić Zbrojnika Niebieskiego to zamiast niego kup sobie właśnie Złotego bo nie rosną tak duże jak Zbrojniki.

Co do Kirysków, 5 to nie stado :zamieszany: . Możesz mieć 7 sztuk.

A nie lepiej z 5 otosków?

Może być i Glonojad i Otoski. Ja mam jak wspomniałam tylko Glonojada i jestem bardzo z niego zadowolona bo mam wszystko wyczyszczone a mówili mi, że jak podrośnie to czyszczenie akwa będzie miał w czterech literach. W 150L i przy planowanej obsadzie mogą być dodatkowo i Otoski, byle nie Kosiarki - rosną duże.

Oj juz się poprawiam glonojad złoty :) ja mam 3 korzenie ale mniejsze takze miejsce mysle będą miały.

Decyzja podjęta :)

Boję sie ze mieczyki mogą obgryzać płetwy skalara a znów skalary będą atakować mieczyki

co sądzisz?