lukniz200390 Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 mam akwarium 120x40 x50 i w nim : 27 bystrzyka amandy., 16 tęczanek, 15 neonów innessa, 3 kosiarki, 6 gupików z 14 krewetek red cherry i 5 bystrzyków pereza. chciałem kupic jeszcze z 5-6 kirysów co wy na to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 mam akwarium 120x40 x50 i w nim : 27 bystrzyka amandy., 16 tęczanek, 15 neonów innessa, 3 kosiarki, 6 gupików z 14 krewetek red cherry i 5 bystrzyków pereza. chciałem kupic jeszcze z 5-6 kirysów co wy na to? Masz prawdziwą zupkę rybną ciekawe co na drugie danie Proponuje taką obsade: - bystrzyk Pereza (Hyphessobrycon erythrostigma) niech będzie te 5 - neon Inessa (Paracheirodon innesi) żeby było około 10 sztuk po znowu będzie przerybienie - kirysek pandowaty (Corydoras panda) tak z 6 max 8 sztuk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukniz200390 Posted April 10, 2010 Author Share Posted April 10, 2010 dlaczego zupkę rybną??gupików się już pozbyłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabi Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 mam akwarium 120x40 x50 i w nim : 27 bystrzyka amandy., 16 tęczanek, 15 neonów innessa, 3 kosiarki, 6 gupików z 14 krewetek red cherry i 5 bystrzyków pereza. chciałem kupic jeszcze z 5-6 kirysów co wy na to? Masz prawdziwą zupkę rybną ciekawe co na drugie danie Proponuje taką obsade: - bystrzyk Pereza (Hyphessobrycon erythrostigma) niech będzie te 5 - neon Inessa (Paracheirodon innesi) żeby było około 10 sztuk po znowu będzie przerybienie - kirysek pandowaty (Corydoras panda) tak z 6 max 8 sztuk Nie nazwałbym tego zupą rybną... W ogóle proponujesz obsadę jak do jakiegoś zbiorniczka 100l... W 240l to tych Innesów nawet 40 wrzucić by się dało... Co do obsady, może wybrałbyś jeden gatunek ryb ławicowych? Neony lub bystrzyki, duża grupa. Co to dokładnie za Tęczanki? Tych Kosiarek to 5 min. - rybka stadna Ogólnie jak jest dobra filtracja i odpowiedni żwir, to nie widziałbym przeszkód dla tych kirysków, rybki denne, a cała reszta oprócz kosiarek trzyma się raczej w toni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 mam akwarium 120x40 x50 i w nim : 27 bystrzyka amandy., 16 tęczanek, 15 neonów innessa, 3 kosiarki, 6 gupików z 14 krewetek red cherry i 5 bystrzyków pereza. chciałem kupic jeszcze z 5-6 kirysów co wy na to? Masz prawdziwą zupkę rybną ciekawe co na drugie danie Proponuje taką obsade: - bystrzyk Pereza (Hyphessobrycon erythrostigma) niech będzie te 5 - neon Inessa (Paracheirodon innesi) żeby było około 10 sztuk po znowu będzie przerybienie - kirysek pandowaty (Corydoras panda) tak z 6 max 8 sztuk to jest 240l a nie 80 Chyba masz za dużo tęczanek myślę że 10 spokojnie by wystarczyło Ja bym wybrał jedną rybę ławicową np bystrzyki amandy i dał z 40szt a zrezygnował z neonków i bystrzyków Dokup kosiarek do 6szt i jakieś kiryski tak z 8szt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukniz200390 Posted April 11, 2010 Author Share Posted April 11, 2010 Mój filtr to unimax250, podłoże to biogrunt i zdobny żwir, oświetlenie 4x39,CO2, podaję mikro makro potas i żelazo wodę podmieniam raz w tygodniu 30% jeśli kogoś to interesuje i jeśli to ma coś do rzeczy.tak się zastanawiam czy nie zrezygnować z kosiarek a na ich miejsce kupić więcej kirysków chciałem te miniaturki czy coś takiego nie znam nazwy;/moje tęczanki to neonowe te co mam są wielkości może 2,5cm jak będzie ich za dużo to kogoś obdaruje a narazie myślę żeby zostały.kolega ma w takim akwarium około 130 neonów 4 paletki, 10 tęczanek , krewetek nie zliczę ,bystrzyka amandy z 20 szt. myslę że to trochę przerybienie .ale wygląd jego akwarium jest rewelacyjny. więc u mnie to mało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts