pauli675 Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 moja obsada na dzień dzisiejszy wygląda tak: 7xneon 5xdanio 1xbojownik 2xmieczyk 2xmolinezja 2xplatka 1xzbrojnik złoty 3xotosek co można jeszcze dodać? zastanawiałam się też czy bojownikowi nie przyda się samica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamut Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Więc tak odddaj danio,dokup 3 neony żeby było 10 no bojownikowi możesz kupić 2 samiczki zostaw jedną pare ryb żyworodnych np.platke,otosek ryba stadna dokup 3 a co do zbrojnika nie wiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pauli675 Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 i to już wystarczy? szczerze mówiąc to i tak tych ryb nie widać platki i mieczyki wogóle nie interesują się samiczkami a molinezje to mam 2 samice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 No więc tak: - albo zrobisz jedną ławicę z danio lub neonów--> neony- 15 sztuk, danio- 10 - albo 2 ławice----> neon- 10 sztuk, danio 8 sztuk. Potomstwo żyworódek będzie i tak zjedzone przez bojownika, więc nie ma sie czego martwić. Choć radzę zostawić jeden gatunek, lub pomieszaj np. samiec mieczyka+ 2/3 samice płatki (zmienniak plamisty) Otoski trzymamy stadnie więc dokup 2 sztuki. Oddaj zbrojnika, one stają się z wiekiem coraz bardziej leniwe i nie jedzą glonów, po za tym złoty chyba i tak rośnie za dyży jak na 112l, lepiej zamień go na kiryski lub powiększ o większą liczbę otosków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seoo Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 7xneon-dokup 5xdanio-oddaj 1xbojownik-ok 2xmieczyk-oddaj za duże 2xmolinezja-zdecyduj się na jeden gatunek żyworodnych-mogą się one wzajemnie pokrzyżować 2xplatka 1xzbrojnik złoty-jak to zbrojnik niebieski odmiana albinos(złoty) to ok 3xotosek-dokup Możesz mieć: 15-20xneon 1xbojownik 1xzbrojnik 6-8xotosek 1+2 platka/molinezja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agniesia01 Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Możesz mieć: 15-20xneon 1xbojownik 1xzbrojnik 6-8xotosek 1+2 platka/molinezja Neony zamieniłabym na razbory, a zbrojnika oddała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts