bar94 Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Chcę założyć akwarium 112 ale nie mam szafki i zastanawiałem się nad kupnem takiej szafki ale nie wiem czy mi wytrzyma pod takim akwarium jak by ktoś był by mi stanie pomoc to byłbym wdzięczny. http://www.allegro.pl/item973517165_sza ... lorow.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Ja mam podobną i akwarium na niej stoi już ze 3 lata i nic się nie dzieje też mam 112l Link to comment Share on other sites More sharing options...
migi444 Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 idealna !!!!! taka szawka wytrzyma o wiele więcej ja jeszcze bym ci radził dokupić specjalną podstawke pod akwa która zbiera wylewającą sie po szybach akwa wodę podczas porządków czy za sprawą rybek!!! szkoda nowej szawki a z czasem napewno wiórówka nasiąknie i napęcznieje , nawet od małej ilości wilgoci dostepne są w kolorze czarnym i buku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Ja pod spodem mam styropian 3 cm i do tego 15 kg kamini w środku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shem Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 [...]ja jeszcze bym ci radził dokupić specjalną podstawke pod akwa która zbiera wylewającą sie po szybach akwa wodę podczas porządków czy za sprawą rybek!!! szkoda nowej szawki a z czasem na pewno wiórówka nasiąknie i napęcznieje , nawet od małej ilości wilgoci dostepne są w kolorze czarnym i buku Faktycznie bardzo funkcjonalna podstawka, zbiera nie tylko wylaną wode ale równiez przyczynia sie do rozwoju larw komarów.Czyli innymi słowy, ODRADZAM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bar94 Posted April 5, 2010 Author Share Posted April 5, 2010 to jak mogę kupić to szafkę i wytrzyma mi pod akwarium 112l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Z całą pewnością a pod spód daj ze 3cm styropian i będzie git oklej go czymś np. izolacją czarną Link to comment Share on other sites More sharing options...
bar94 Posted April 5, 2010 Author Share Posted April 5, 2010 myślałem dać specjalną podstawke Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Ale to bez sęsu poza tym masz z przodu osłonkę jak dasz styropian mniej zapłacisz i będzie bdb Link to comment Share on other sites More sharing options...
bar94 Posted April 5, 2010 Author Share Posted April 5, 2010 a moze takom mate http://www.allegro.pl/item983113757_mat ... extra.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Nie wiem czy taka mata wystarczy taką matę się daje dodatkowo do tej specjalnej podstawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bar94 Posted April 5, 2010 Author Share Posted April 5, 2010 ja mam takom mate przy 50l i jest ok a le morze przy większym nie pasuje a jak by dał z 3 takie maty na siebie to by wyczymało bo ja mam takie maty a styropianu nie mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Myślę że i na jednej było by ok ale jak chcesz to daj te dwie maty trzeciej nie ma co pchać Link to comment Share on other sites More sharing options...
bar94 Posted April 5, 2010 Author Share Posted April 5, 2010 ok dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Nie ma za co Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts