Witam,
Przedstawiam swoje ostatnie wypociny
oświetlenie Zmodyfikowany Panel LED w pokrywie. Barwa chyba neutralna ok 5000K. Moc 10W
filtracja Fluvel 205
technika CO2 brak
gatunki i ilość ryb :
Mułojad x1
Skalar x2
Kirysek czarnoplamy x1
Zbrojnik x3
bystrzyk barwny x1
Razbora klinowa x3
Brzanka sumatrzańska x1
Noen innesa x5
Żałobniczka czarna x1
Pielęgnica wielobarwna x1
Prętnik Karłowaty x2
rośliny:
Bakopa drobnolistna
Dębówka meksykańska
Ludwigia
moczarka
Zwartka Wendta
Rzeżucha lirowata
Gwiazda
inne sprzęty termometr
Zanim część osób będzie chciała mnie zlinczować za wpuszczenie ryb do świeżego zbiornika proszę o przeczytanie do końca.
Akwarium kupiłem jako używane. Jechałem po nie w niedziele po samo szkło z osprzętem. Miało nie byc w zestawie obsady. Gdy zajechałem okazało się że została właścicielowi obsada i nie miał co z nią zrobić. Więc postanowił ją wpuścić do rzeki... Jako że nie miałem sumienia zabrałem wszystkie. Miałem do wyboru czekać 2 tygodnie z całą obsadą w moim starym akwarium 60l (do tego sześciokątnym) lub na szybko zaadaptować zbiornik 240l.
Padła decyzja o adaptacji dużego zbiornika. 3/4 wody jest nowej oczywiście uzdatniona przez AquaSafe jak się nie myle. Pozostałe 1/4 jest z mojego zbiornika który posiadałem od paru dobrych lat.
W tym miejscu proszę o porady co zrobić z obsadą. na pewno chce zostawić skalary i pielęgnicę. Może jest ktoś z moich okolic (Małkinia Górna) Kto również zajmuję się akwarystyka i podpowie, wymieni się, sprzeda bądź kupi.
Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość.