Forum akwarystyczne

portalu SuperAkwarium.pl
Dzisiaj jest 21.05.2012 16:56

Strefa czasowa UTC

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 09.09.2011 11:25 

gg: 0
Witam. Mam pytanie czy dafnie można również hodować w wodzie o niskim odczynie i prawie zerowej twardości. W zbiorniku z którego wyłowiłem dafnie parametry wody to: PH-7,4, GH-14, KH-12. Zastanawiam się czy do hodowli dafni mógłbym używać wody z mojego akwarium. Jednak woda w nim ma znacznie inne parametry PH-6,2, GH-3, KH-1. Ponoć dafnie posiadają duże zdolności do adaptacji w niekorzystnych warunkach środowiskowych. Potrafiąc dostosować się do życia w nawet lekko zanieczyszczonych zbiornikach. Stąd moje pytanie czy dafnie mogą żyć w bardzo kwaśnej wodzie takiej jak na przykład wodzy Rio Negro, która jest znana jako jedna z najmniej przyjaznych do życia rzek z powodu m.in. bardzo kwaśnego odczynu wody. Pozdrawiam

PostZamieszczono: 26.02.2012 10:45 
Fanatyk
Fanatyk
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 2
A skąd można wziąść tą atemię ? :|

PostZamieszczono: 06.04.2012 16:08 
Małomówny
Małomówny

Można wziąĆ ze sklepu akwarystycznego tudzież allegro. Sporo tego jest. Kupuje się jaja Solowca albo gotowe mrożonki, gdy ktoś nie ma ochoty się bawić.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC