Forum akwarystyczne

portalu SuperAkwarium.pl
Dzisiaj jest 21.05.2012 16:14

Strefa czasowa UTC

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 02.03.2011 19:34 
Małomówny
Małomówny

gg: 2131957
2131957
stosowałem erytromecynę, sinice udało mi się wytępić ale za to pojawił się problem w postaci zakwitu wody (zrobiło się mleko) Padł już jeden otos, poziom no3 w normie, po4 nawet nie pokazuje na skali.czy jest sens abym teraz wyławiał ryby bo podejrzewam że teraz woda zakwita od nowa przez to że wybiłem wszystkie bakterie jakieś pomysły?

PostZamieszczono: 16.02.2012 17:07 
Małomówny
Małomówny

gg: 0
Witam
Dziś podjąłem u siebie kuracje z zastosowaniem "Davrercinu" akwarium 200l, rozdrobniłem 2 tabletki 250mg w wodzie akwariowej po czym wlałem do akwarium i zgasiłem światło.
W paczce jest 16 tabletek więc chce zastosować kuracje na 8 dni zawsze wieczorem przed zgaszeniem światła wlać zawiesinę.
Czy akwarium musi być w dzień bez światła czy mogę świecić?
Stosował ktoś ten lek na sinice? Kiedy zrobić podmianę wody, wczoraj podmieniłem 20% dodałem filtr wewnętrzny mechaniczny z napowietrzaniem i do kubełka dodałem watę. Zaznaczę, że inne metody nie pomagały dziś zauważyłem już pełno drobnych włosków ledwo zauważalnych w wodzie.

nemo130: Pisownia!

PostZamieszczono: 10.03.2012 23:02 
Małomówny
Małomówny

gg: 24031978
24031978
Ja z sinicami miałem boje i to grube. Stosowałem lek Fromilid jego składnikiem jest erytromecyna. Na wlasnym przykładzie obaliłem czynnosc gaszenia swiatła przy niszczeniu sinic. Właczyłem swiatło na full dałem zelaza dla roslin podmiana wody co dzien + erytromecyna i sinic nie było i nie ma.
Zastanawia mnie kto wymyslił gaszenie swiatła przy niszczeniu sinic

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC